27 Şubat 2014 Perşembe

Alix Avien Natura Fondöten

Merhabalar :) Sevgililer günü indiriminden edindiğim ve 2 haftadır kullandığım fondöteni artık yorumlayabilirim diye düşündüm. Cildim çok hassas olduğu için oldukça sınırlı sayıda cilt ürünü kullanmayı tercih ediyorum genel olarak. Son bir kaç aya kadar da edindiğim fondöten sayısı 3 ü geçmemiştir. Ancak bir kaç aydır cilt ürünleri daha çok dikkatimi çeker oldu. 
Benim cildim karma. Burun çevremde ve çenemde yağlanma yaşıyorum ve pek çok cilt gibi t bölgemde parlama sorunum var, bununla beraber dudak çevremde ve yanaklarımda yoğun kurumalar oluyor. Ayrıca sivilcelenme sorunum var :( Haliyle cildimi hem yağlandırmayacak hem de kurutmayacak, sivilcelenme yapmayacak ürün bulmam gerekiyor. 
Şahsen ben parlak bitişli cilt ürünlerini çok fazla sevmiyorum. Sağlıklı ve mat bir görünüm bana daha çekici geliyor. Bu fondötenin de vaadi doğal ve mat bir cilt olunca denemeden geçmek istemedim. Tabii hayvanlar üzerinde test edilmemiş olması da büyük bir artı.

Altına baz kullanmadım. Fondötenin kendi vaatleri arasında nemlendirme de olduğu için altına nemlendirici sürmeden de sürerek de denedim. 8 saat kalıcılık vaadi var. Ben üzerine oldukça ince bir kat toz pudra kullanmayı tercih ettim ve yaklaşık 7 8 saat arası yüzümde kaldı her seferinde. T bölgemde belli belirsiz bir parlama oldu ama daha en azından 1 1buçuk saat tazeleme istemeden idare ederdi.

6 farklı renk tonu var. Her üründe olduğu gibi bu üründe de en açık rengi aldım. Buna rağmen yarım ton kadar koyu ve fazla sarı kaldı. Buna rağmen üzerine açık renk pudra uyguladığımda cildime tam uyuyor. Kapatıcılığı orta. Nemli süngerle uygulandığında oldukça doğal duruyor ama fırçada aynı sonucu alamadım doğrusu. Ciltte kesinlikle ağırlık yapmıyor. Benim cildim sivilcelenmeye çok meğilli olduğu halde bende bir sivilcelenme yapmadı.
Tek kötü yanı kokusu sanırım. İlk sürerken keskin ve kötü bir kokusu var. Ama yüze sürüldükten sonra koku kalmıyor. Yinede kokulara karşı aşırı hassassanız rahatsız edici olacaktır.
Kısacası uygun fiyatlı, orta kapatıcılıkta ve mat yapıda bir fondöten arıyorsanız ve kokulara karşı aşırı bir duyarlılığınız yoksa bir deneyin derim.
Sewgiler..

2 yorum:

  1. Harika bir post olmus sonunda aradığım fondöteni sayende buldum sanırım :) Bu arada benim de bloguma göz atmak istersen eğer www.ceymakeup.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım :) hemen bakıyorum blogunada :)

      Sil