16 Mart 2015 Pazartesi

Flormar Care4Lips Vs EOS

Merhabalar.. Bugün Flormar'ın yeni çıkarttığı, tipi itibari ile meşhur EOSlara birebir benzeyen Care4Lips lipbalmlarını incelemek istedim. 6 çeşidi (Strawberry Marmalade, Caramelbar, Wild Fruits, Bite Me Apple, Watermellon Milkshake, Sweet Tangerine) olan lipbalmlardan benim tercihim 06 numara "Sweet Tangerine" oldu.
Daha önce Eos ları incelediğim bir yazım var. Eğer detaylı okumak isterseniz tık tık.. Şimdi dönelim care4lips balmlara. Öncelikle Flormar'ın Eoslar gibi doğal olma, organik olma ya da cruelty-free olma gibi iddiaları yok. İçeriğinde kakao ve shea yağı ile orkide çiçeği özü barındırdığından etkili bir nemlendirme vaadediyor. Ben alırken hepsini tek tek kokladım. Minimal düzeyde de olsa bir koku hassasiyeytim var ve aldığım sweet tangerine harici kokladıklarım aşırı kimyasal, yapay kokuyorlardı. Eos lar ne kadar doğal, gerçek kokuyorsa bunlar okadar yapay kokuyorlar. Benim için devamını asla almayacağımın garantisidir bu kokular. Yalnızca mandalina hafif kokuyordu ve daha doğal geldi bana. Ayrıva Eoslardaki gibi kokularına uygun tatları yok. Hatta tatları yok.
Sürdüğüm zaman Eos dan biraz daha ince yapılı ve tıpkı Eos lar gibi rujun altına uygulama imkanı veriyor. Sürdükten sonra beklemeden hemen üzerine rujunuzu sürebilirsiniz. Nemlendirmesi çok kuru ya da çatlak dudaklara yetersiz olsa da çok soğuklar hariç günlük bir dudak nemlendiricisi için gayet başarılı buldum. Ayrıca Eosların ülkemizdeki 30-40 tl gibi fiyatlarına kıyasla 12.5 tl lik fiyatı ve ulaşılabilirliği ile bir tık öne geçiyor.
Şayet koku hassasiyetiniz yoksa, eos ların tiplerine özeniyorsanız ve çok etkili bir nemlendirme beklentiniz yoksa günlük kullanım için fiyat, performans ve şirinlik olarak alınası bir ürün.
Sewgiler..

6 yorum:

  1. merhaba cnm ürünü güzel anlatmışşsın beğendik bloğunu takipteym bnde bloğuma beklerim sevgilerle

    YanıtlaSil
  2. merhaba,Kokusu cok rahatsız edici mi ? Benim astımım varda,O yüzden cok bayıyomu kokuları ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yani koku çok kişisel tabii ama benim içimi bulandırdı bazıları. fazla yapay geldiler. mandalin olanın kokusu hafif ve güzel geldi sadece. bence başta uzaktan kokla istersen

      Sil
  3. ikisini de deneyen biri olarak tüm özellikleri göz önüne alırsak eos mu flormar mı daha iyi sizce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kokuları sebebiyle eos benim tercihim olurdu ama koku çok göreceli bir kavram ve beğeneni de çok. kimyasalla sorununuz da yoksa uygun fiyatlı olduğu için flormar derim ben ama doğal olsun kimyasal kokmasın derseniz kesinlikle eos

      Sil